• Valóság Szellemi Műhely
  • Valóság Szellemi Műhely
  • Valóság Szellemi Műhely
  • Valóság Szellemi Műhely
  • Valóság Szellemi Műhely

Tavaszi felfrissülés testben és lélekben!

Időpont: 2018. március. 24. 10-17-ig.

A tavasz elhozza számunkra a megújulás, a növekedés, a termékenység energiáit.
Mi, emberek réges-régen elszakadtunk a környező természet ritmusaitól, de akár tudunk róla, akár nem, azok erőteljes hatással vannak ránk.
A környező világ téli álmából ébredezik, megújul, növekedésbe kezd az élet.
Remek időszak ez arra, hogy a természet hullámaival együtt mozogva, életünk céljait, vágyait termékeny talajba ültessük, gondozzuk, tápláljuk, és segítsük a növekedést!

Biztos lehetsz benne, hogy mindig lesz tavasz, s a folyó újra folyni fog, amikor felenged a fagy. (Ernest Hemingway)

Azért jövünk össze ezen a napon, hogy feloldjuk a régi energetikai mintázatokat, útjára engedjük a múlt rögzüléseit, és teret adjunk az újjászületésnek.
Megtisztulunk, hogy gyógyíthassuk testünk és lelkünk torzulásait.
Lezárunk egy ciklust az életünkben, elindítjuk a megújulás folyamatát.Bővebben...

Hírlevél

Újra indulunk! Gong-est, csoportmunka, közös oldás!

Kedvesek! mia 2

Elindulnak lassan az őszi programok, melyeket október 13-án, 18.00-21.00. között egy Gong-esttel, közös munkával és meditációval nyitunk meg, amely nők és férfiak számára egyaránt nyitott!

A külső környezet arra inspirál bennünket, hogy egyre inkább befelé figyeljünk, észrevegyük azokat az időről időre ismétlődő mintáinkat, hitrendszereket melyek életünk különböző területein akadályt jelenthetnek. A legfontosabb azonban, hogy kezdjünk is valamit ezekkel az akadályokkal, hogy mélyreható változást tudjunk elindítani.

Hozd magaddal jelen életed azon területét, ahol leginkább szükséges lenne az átalakulás, legyen az fizikai tünet, élethelyzetbeli válság, vagy lelki probléma.
Ránézünk a nehézségek hátterére, és az oldás során létrehozzuk a változás feltételeit.

 

Ezen az esten – egyéb, más eszközök mellett – legerőteljesebb kísérőnk a Gong hangja lesz.

Helyszín: II. ker. Szilágyi Erzsébet fasor.
A pontos címet a jelentkezésed után egy személyes mailben osztom meg Veled.

Előzetes bejelentkezés: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Nőket és férfiakat egyaránt szeretettel várok a közös utazásra!

A program díja: 4000 Ft.

Az estünk, a közös utazás célja egy sejtszintű áthangolódás – kedvelt fogalom ez mostanában, de 20 év tapasztalatával a hátam mögött garantálom, hogy nálam valóban meg is történik.
Valamint megismertetlek olyan eszközökkel, amelyek abban segítenek, hogy egyénileg is hatékonyan tudj bánni a nehézségekkel.

De mi is az a sejtszintű áthangolódás? Mit takarnak a kicsit misztikusnak tűnő, hangzatos szavak?
Nagyon nehéz röviden összefoglalni, de azért teszek egy kísérletet!

Azt hiszem, az már köztudott tény, hogy vannak olyan örökölt családi mintáink, amelyeket tudattalanul, vagyis a tudtunkon kívül veszünk át az előttünk élő generációktól.
Ezek a generációs lenyomatok ott vannak a cselekedeteinkben, a döntéseinkben, a hitrendszereinkben – ne felejtsd! a tudtunkon kívül! – és nem mondhatom, hogy mindig a hasznunkra válnak.
Az elődeinket ért feldolgozatlan traumák hatásai is egyik generációról a másikra adódhatnak tovább.
Az epigenetika, az idegtudomány, a neurobiológia ezeket a jelenségeket ma már egyértelműen bizonyítani képesek.
Az őseinktől átvett minták, lenyomatok idegpálya kapcsolatokat képeznek az agyban, nekünk pedig – nagyon tömören megfogalmazva – az lenne a dolgunk, hogy az oldás során, új mintákat alkossunk, és így teremtsük meg annak a lehetőségét, hogy új idegpálya kapcsolatok alakuljanak ki az agyban.

Az oldást, vagy átíródást többféle úton is elérhetjük, az a lényeg, hogy olyan erőteljes belső képeket, illetve élményeket tapasztaljunk meg, amelyek elég intenzívek ahhoz, hogy felülírják a régi mintázatokat. Ezek a tapasztalások fognak segíteni az új idegpályák kialakulásában, és minél többször dolgozunk az átíráson, a pályák megerősödnek, mi pedig egyre inkább a saját énünket leszünk képesek megélni.

Dr. Norman Doidge pszichiáter szerint például, „pusztán azáltal, hogy behunyjuk a szemünket és vizualizálunk egy tevékenységet, ugyanúgy kivilágosodik az elsődleges látókérgünk, mintha konkrétan el is végeznénk az adott cselekvést.
A tapasztalataink előidézte plasztikus változás mélyre hatol az agyban, sőt még a génjeinkben is, és azokat átformálja."

Az oldás folyamata tehát, képes megváltoztatni az idegsejtek génjeinek működését, amikor pedig új gének kapcsolnak be, azok új fehérjéket kezdenek termeltetni, ezúton változtatva meg a teljes sejt szerkezetét, illetve működését.

Végtelenül leegyszerűsítve valami ilyesmit nevezünk mi sejtszintű áthangolódásnak.
A lelkünk és a biológiánk kapcsolata, maga az ember egy hihetetlenül izgalmas csoda!
Arra bátorítalak Benneteket, hogy kutakodjatok a témában!

Szeretettel várunk Benneteket:

Havasi Mia kineziológus, alternatív terapeuta
Nyíri Gabriella természetgyógyász (segítő)