• Valóság Szellemi Műhely
  • Valóság Szellemi Műhely
  • Valóság Szellemi Műhely
  • Valóság Szellemi Műhely
  • Valóság Szellemi Műhely

Belső utazás a Barlang Asszonyával

2017. december 14-én 18.00-21.30.

Inanna mítosza után - a Mitikus Belső utak sorozat második állomásán

a Barlang Asszonya, vagyis az érett, bölcs nő archetípusa lesz a kísérőnk.

A fény születése előtti időszak az Ő birodalma. 
Ő a mélységből, a csendből megszülető fénymagok gondos őrzője.
A Barlang Asszonya, aki az idők kezdetétől óvja a Lélek, a Föld titkait, Ő, aki a legbölcsebb és legmélyebb tanítónk most mellettünk lépdel majd belső kalandozásaink során.Bővebben...

Hírlevél

A kineziológia legelterjedtebb irányzatai

A kineziológia irányzataiAlkalmazott kineziológia (AK)

Az AK alapja egy háromszög. A háromszög egyes oldalait a strukturális, az érzelmi és a kémiai összetevők képezik. Az AK abból indul ki, hogy az ember egészséges, amennyiben mindhárom oldal egyensúlyban van. Bármely egészségügyi probléma (imbalansz1) hozzárendelődik valamely területhez, és ezt a kezelésben (balansz) figyelembe kell venni. Az egészség háromszöge az alkalmazott kineziológia „emblémája".

Touch for Health (TfH) (Gyógyító érintés)

John F. Thie-t lelkesítette az a gondolat, hogy az alkalmazott kineziológiát egyre közelebb hozza a széles nyilvánossághoz. Ezekből a törekvésekből fejlesztette ki a „Touch for Health"-t, és így a kineziológiát szélesebb közönség számára is hozzáférhetővé tette. Könyve, a Touch for Health - Gesund durch Berühren (Gyógyító érintés) 1973-ban jelent meg.

A TFH rendszerében az izmok meridiánokhoz, neurolymphatikus reflexzónákhoz, neurovasculáris pontokhoz rendelődtek. Izomteszt segítségével felmérhető a teljes test energetikai állapota. A TFH a hagyományos kínai orvoslás (HKO) ötelem szemléletét használja a test kiegyensúlyozásakor.

Behaviorale (viselkedés) kineziológia

Ezt a területet dr. John Diamond pszichológus fejlesztette ki. Környezetünkben számtalan, testünk energiáit csökkentő hatás ér bennünket. Naponta ki vagyunk téve szimbólumoknak, képeknek, színeknek, hangoknak stb., amelyek gyengítő vagy erősítő hatással vannak ránk. Dr. John Diamond ezekkel a szimbólumokkal, az általuk kiváltott érzelmi hatásokkal foglalkozik.

Edukineziológia (EDU-K)

Megalapítója: Dr. Paul E. Dennison, központi témája az oktatás, doktori munkáját a tanulás területén írta. Az EDU-K-ban olyan meghatározott gyakorlatokat végzünk, amelyek mozgástudatunkat koordinálják és tanulási készségünket segítik.

Health Kineziológia (HK)

Kidolgozója DR. Jimmy Scott. Témaköre elsősorban az allergia és a táplálkozás, valamint a különböző külső és belső stresszfaktorok. A rendszeren belül kiemelkedik a Three In One Concepts - One Brain. Kidolgozói: Gordon Stokes, Daniel Whiteside, akik elsősorban személyiségfejlesztő módszernek tekintették a saját rendszerüket.

Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia (TEK)

Kidolgozója: Dr. Varjú Márta. „személyi és életvezetési, problémamegoldási, stresszredukciós tanácsadó módszer, melynek célja a kliens életminőségének, közérzetének javítása, belső erőforrásainak aktivizálásával.

Forrás: Kim da Silva, Do-Ri Rydl – Kineziológia, valamint: http://www.epigenetika.hu/index.php/hu/cikkek/kineziologia.html


blog comments powered by Disqus